mapa_srbije ECDL Crna Gora
ECDL za 7000 zaposlenih Elektroprivrede Srbije

JP EPS permanentno ulaže u izgradnju novih kapaciteta i poboljšanje svojih usluga, a nedavno potpisanim ugovorom sa nosiocem licence ECDL obezbeđena je informatička obuka svih zaposlenih na računarima po internacionalnim standardima EU i UN, što će dodatno ubrzati poslovanje preduzeća i komunikaciju s okruženjem i podići njegovu tržišnu vrednost.

Odluku o pokretanju postupka javne nabavke usluga iz programa ECDL (European Computer Driving Licence) nakon proklamovane Strategije razvoja informacionog društva Vlade Srbije od 5. oktobra 2006. godine, Javno preduzeće “Elektroprivreda Srbije” donelo je 6. februara 2007. godine. Ovom nabavkom predviđena je za potrebe JP “Elektroprivreda Srbije” i privrednih društava koja posluju u sistemu Elektroprivrede Srbije, obuka i sertifikacija 1.000 polaznika za 2007. godinu i po 2000 polaznika u naredne tri godine, do ukupno 7.000 polaznika koliko se planira do 2010. godine.

Realizacija programa ECDL obuhvatila je i osnivanje sopstvenog ECDL test centra unutar Javnog preduzeća "Elektroprivreda Srbije" i privrednih društava koja posluju u sistemu Elektroprivrede Srbije. Ovaj test centar delovaće preko računarske mreže u svim regionalnim centrima EPS-a, a ukupno 24 licencirana ECDL ispitivača staraće se o realizaciji i kontroli postignutih rezultata. Dodatnim uslovima obezbeđeno je i da svaki polaznik ima pravo na jedno ponovno polaganje do dva ispita za slučaj neuspeha u prvom pokušaju. Pošto svi polaznici dobijaju međunarodno priznate ECDL indekse, to će zaposleni imati mogućnost da svoje ECDL ispite polažu i u bilo kom drugom ECDL test centru u svetu i svim većim gradovima Srbije, ali o svom trošku.

Da bi zaposlenima omogućila obuku i pripremu za polaganje ECDL ispita u svako vreme koje im odgovara 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, a bez uticaja na eventualna odlaganja izvršenja redovnih radnih zadataka, Elektroprivreda Srbije odlučila se i za nabavku paketa internet obuke koji obuhvataju pripremu po modulima uz probno rešavanje testova. Kandidati će na ovaj način moći da rešavaju po tri kompletna testa iz svakog pojedinog ECDL modula uz moguće ponavljanje svakog testa do 5 puta. Praktičnim radom i detaljnim uputstvima, uz korišćenje fleš animacija, smatra se da će službenici brže doći do potrebnog informatičkog znanja, nego suvoparnim predavanjima koja oduzimaju unapred predviđeno vreme ili čitanjem literature bez praktičnih vežbi. S jedne strane polaznici će se na ovaj način lakše prilagoditi stvarnim uslovima testiranja koje sledi na kraju obuke, a s druge strane korišćenje interneta za obuku i polaganje, pomoći će i ECDL ispitivačima da lakše i brže realizuju svoj deo posla, posebno evidencije kandidata i sabiranje rezultata testiranja, što će sve ukupno doprineti da se planirana ECDL sertifikacija kompletne Elektroprivrede Srbije obavi u što je moguće kraćem roku.

Ovom aktivnošću EPS je pored tehničke spremnosti za saradnju u regionu pokazao i svoju želju da standardizacijom informatičkog obrazovanja dostigne nivo koji već imaju sve elektroprivredne organizacije (sem Crne Gore) okolnih zemalja.


ECDL Profil indeks
(6+modula) 5600din
ECDL Profil indeks 1 modul 1800din
ECDL Profil indeks Base (Start) (do 4 modula) 3600din
ECDL Profil indeks Standard (Core) (4-6 modula) 4600din
Polaganje po modulu 1200din
ECDL Advanced Index 2400din
Polaganje Advanced 2400din
Ukoliko uočite odstupanja, molimo da nas obavestite.
U cene nije uračunat PDV.

Predsednik Evropske Komisije istakao ECDL
José Manuel Barroso
Jose Manuel Barroso sa jubilarnim ECDL indeksom
ECDL poruka:
Neelie Kroes - Potpredsednik Evropske Komisije i Predsednik Digitalne Agende Evrope

neelie kroesSaznajte više o tome kako ECDL može povećati vašu produktivnost, a smanjiti troškove.

JISA - ECDL National Licensee for Serbia and Montenegro,
11000 Belgrade,
Zmaj Jovina st. 4
Tel: +381 11 2620374, 2622668
E-mail: office@ecdl.rs

European Computer Driving Licence, ECDL, International Computer Driving Licence, ICDL, and related logos are all registered Trademarks of ECDL Foundation. ICDL Foundation is a registered business name of ECDL Foundation.