mapa_srbije ECDL Crna Gora

Arhiv Vojvodine, Novi Sad,  11.12.2008 - Dodeljeni sertifikati zaposlenima u Arhivu Vojvodine

Svečana dodela sertifikata zaposlenima u Arhivu Vojvodine se održala 11.12.2008 godine. Kandidatima su se uz čestitke i  nekoliko prigodnih reči obratili direktor Arhiva, Stevan Rajčević i rukovodilac Centra za dokumentaciju i informacije Milena Popović-Subić, kao i Vladan Stevanović, koji je obrazložio potrebu za sertifikovanjem znanja i na veoma slikovit način, prezentovao situaciju u okolnim zemljama i kod nas.

Arhiv Vojvodine, osnovan kao Državna arhiva u Novom Sadu 1926, ulaže velike napore kako bi održao visok nivo stručnog znanja zaposlenih. Od osnivanja do danas stekao je bogato iskustvo, kako u kontinuiranoj edukaciji svojih zaposlenih, kroz različite specijalističke kurseve u zemlji i inostranstvu, tako i u pružanju takvih usluga drugim institucijama kroz organizovanje savetovanja, seminara, radionica, pružanje stručne arhivističke pomoći i sprovođenje stručnih arhivističkih ispita.
Svesni činjenice da se nalazimo u vremenu informatičke ekspanzije koja zahteva sasvim drugačija – informatička znanja osnovan je i IT tim. Cilj IT tima je postavljanje osnova za razvoj arhivske službe zasnovane na elektronskom čuvanju i obradi dokumentacije. 
Velikim radom i zalaganjem, uz znatnu pomoć našeg osnivača uspeli smo da obezbedimo kadrovsko podmlađivanje i neophodnu informatičku infrastrukturu.
Kako je najslabija karika u ovom informatičkom lancu znanje, pokrenuli smo inicijativu, koja je posle ispunjavanja strogih kriterijuma dovela do potpisivanja ugovora i dobijanja licence za obrazovanje i testiranje zaposlenih jednim od najprihvaćenijih međunarodnih sertifikata o poznavanju rada na računaru ECDL.
Svrha osnivanja centra, je pre svega efikasna i ekonomična obuka zaposlenih u samom Arhivu, a zatim i pružanje usluge ostalim zainteresovanim institucijama.

Dragan Tanasković
Arhiv Vojvodine


ECDL Profil indeks
(6+modula) 5600din
ECDL Profil indeks 1 modul 1800din
ECDL Profil indeks Base (Start) (do 4 modula) 3600din
ECDL Profil indeks Standard (Core) (4-6 modula) 4600din
Polaganje po modulu 1200din
ECDL Advanced Index 2400din
Polaganje Advanced 2400din
Ukoliko uočite odstupanja, molimo da nas obavestite.
U cene nije uračunat PDV.

Predsednik Evropske Komisije istakao ECDL
José Manuel Barroso
Jose Manuel Barroso sa jubilarnim ECDL indeksom
ECDL poruka:
Neelie Kroes - Potpredsednik Evropske Komisije i Predsednik Digitalne Agende Evrope

neelie kroesSaznajte više o tome kako ECDL može povećati vašu produktivnost, a smanjiti troškove.

JISA - ECDL National Licensee for Serbia and Montenegro,
11000 Belgrade,
Zmaj Jovina st. 4
Tel: +381 11 2620374, 2622668
E-mail: office@ecdl.rs

European Computer Driving Licence, ECDL, International Computer Driving Licence, ICDL, and related logos are all registered Trademarks of ECDL Foundation. ICDL Foundation is a registered business name of ECDL Foundation.