mapa_srbije ECDL Crna Gora

Susret eksperata u cilju razvoja inicijativa globalne digitalne pismenosti

 

Medjunarodne organizacije sastale su se na  godisnjem forumu ECDL Fondacije kako bi uticale na medjunarodnu politiku digitalne pismenosti i oblikovale nacionalnu inicijativu oko digitalne agende komisije  EU

 

26. oktobar 2010., Bon, Nemačka

Potreba razvoja veština nacionalne radne klase putem ciljanih nacionalnih i internacionalnih inijcijativa, pokazala se kao  izuzetno značajna tokom krizog ekonomskog perioda. Inicijative usmerene ka razvoju veština, uključujući i razvoj digitalnih veština, imače značajan uticaj na razvoj mnogo agilnije i konkurentnije privrede (kako u
zemljama u razvoju tako i u razvijenijim zemljama) a obezbedjenje boljeg pristupa Informacionim Komunikacionim Tehnologijama (ICT) svim korisnicima doprinece većoj socijalnoj povezanosti.

Na godišnjem forumu ECDL Fondacije, visoki predstavnici organizacija iz različitih sektora, uključujući UNESCO, Hewlett Packard (HP), CEPIS, globalnu mrežu partnera ECDL Fondacije, i druge internacionalne organizacije, sastaju se kako bi razvili globalnu strategiju digitalne pismenosti i razmenili znanja i iskustva a sve u cilju podizanja nivoa digitalne pismenosti radi ekonomskog i socijalnog razvoja.

Prema rečima Damien O’Sullivan-a, generalnog direktora ECDL Fondacije:

„ Značaj medjunarodnog,  javnog i privatnog sektora za podršku, finansiranje i/ili implementaciju incijativa digitalne pismenosti je najvažniji za ECDL Fondaciju i ostvarivanje njene misije da omogući što bolje korisćenje IKT-a koje podižu nivo osposobljenosti pojedinaca, organizacija i društva, i na taj način, podižu nivo digitalne pismenosti koja doprinosi razvoju privrede i socijalne povezanosti“.

Delegati iz globalne mreže medujunarodnih operatera, ECDL Fondacije, iz 148 zemalja prisustvovali su godišnjem forumu i podelili svoje znanje i iskustvo iz svojih zemalja, u razvoju nacionalne inicijative digitalne pismenosti, sa posebnim naglaskom stavljenim od strane evropskih nacionalnih operatera na formulisanje nacionalnih strategija  oko Digitalne Agende Evropske komisije za Evropu.


ECDL Profil indeks
(6+modula) 5600din
ECDL Profil indeks 1 modul 1800din
ECDL Profil indeks Base (Start) (do 4 modula) 3600din
ECDL Profil indeks Standard (Core) (4-6 modula) 4600din
Polaganje po modulu 1200din
ECDL Advanced Index 2400din
Polaganje Advanced 2400din
Ukoliko uočite odstupanja, molimo da nas obavestite.
U cene nije uračunat PDV.

Predsednik Evropske Komisije istakao ECDL
José Manuel Barroso
Jose Manuel Barroso sa jubilarnim ECDL indeksom
ECDL poruka:
Neelie Kroes - Potpredsednik Evropske Komisije i Predsednik Digitalne Agende Evrope

neelie kroesSaznajte više o tome kako ECDL može povećati vašu produktivnost, a smanjiti troškove.

JISA - ECDL National Licensee for Serbia and Montenegro,
11000 Belgrade,
Zmaj Jovina st. 4
Tel: +381 11 2620374, 2622668
E-mail: office@ecdl.rs

European Computer Driving Licence, ECDL, International Computer Driving Licence, ICDL, and related logos are all registered Trademarks of ECDL Foundation. ICDL Foundation is a registered business name of ECDL Foundation.