mapa_srbije ECDL Crna Gora

Okrugli sto ECDL odžan u okviru SEFICT - evropskog ICT foruma u Beogradu

Na temu EVROPSKA STANDARDIZACIJA INFORMATIČKOG OBRAZOVANJA dana 23.maja otvoren je "okrugli sto" uvodnim izlaganjem izvrsnog direktora kancelarije CEPIS - Skupstine evropskih ICT asocijacija, gosp. Aleksandra Bojanovskog, gde je podvučeno da je CEPIS u saradnji sa Evropskom Komisijom osnovao ECDL Fondaciju sa namerom da se izjednače informatička obrazovanja među zemljama članicama ali da je implementacija ECDL sertifikata doživela mnogo veću primenu od očekivanog pre svega jasnim konceptom i praktičnom upotrebom, sto je dovelo da se ovaj sertifikat danas koristi u preko 140 zemalja sveta, sto ga zajedno sa podatkom od 6 miliona sertifikovanih, stavlja u daleko najsuperiorniji položaj i često obavezujuci u najvećem delu evropskih zemalja.

Sa ovom temom nastupila su i dva ECDL Testna Centra iz Hrvatske: ELIT TRADE, predstavljen od strane gosp. Vladimira Batusica izvrsnog direktora, koji je istakao njihove izuzetne rezultate na testiranju nastavnickog osoblja hrvatskih skolskih ustanova finansiranim od strane Vlade Hrvatske, petrohemijskoj industriji INA, i mnogim drugim preduzećima i udruženjima. Testni centar ALGEBRA iz Zagreba, dobio je prvi ATES sertifikat ECDL Fondacije za automatsko ECDL testiranje na nekom od slovenskih jezika. Ova aplikacija je tokom dvogodisnjeg rada na izradi i usklađivanju, konačno dobila pravo na eksperimentalni period koji ce trajati do kraja ove godine. Potom će se izvrsiti finalne korekcije i pustiti u svakodnevni rad. Svi zainteresovani ECDL testni centri Srbije i Crne Gore, moći će da dobiju privremenu sifru za obavljenje probnih testiranja i daljinske obuke.

Od domaćih ECDL testnih centara okruglom stolu predstavili su se Integra kao centar sa najvise iskustva i visegodisnjim radom na prekvalifikaciji vojnih službenika uvodenjem ECDL obuke po donaciji Engleske države, zatim EBC sa svojim rezultatima postignutim u prvoj godini rada, testiranju službenika Ministarstva za medunarodne ekonomske odnose, Srbijaputa, mailih i srednjih preduzeca kao i prvim fazama izrade domaćeg automatskog testiranja za ECDL.

Najznačajniji ovogodisnji rezultat postigao je ECDL test centar Ekonomskog fakulteta u Subotici. Po uzoru na Italiju, Madarsku, Austriju i druge zemlje EU, ovaj fakultet potpuno je uskladio program ispita iz Informatike sa ECDL Syllabus-om. Na taj nacin studentima je omogućeno da brže dodu do ECDL diplome pored svoje ekonomske, ali i istovremeno priznanje ispita iz Informatike kao uslova za bilo koji drugi fakultet u ovim zemljama EU.

OnLine ECDL Obuka
-20eur po modulu / 2460din
-80eur za ECDL Start/9840din
-120eur za ECDL Core/14760din
ECDL Profil indeks
45eur
ECDL Profil indeks Base (Start) 30eur
ECDL Profil indeks Standard (Core) 37eur
Polaganje po modulu 10 do 13,5 eur
ECDL Advanced Index 20eur
Polaganje Advanced 20eur
Ukoliko uočite odstupanja, molimo da nas obavestite.
U cene nije uračunat PDV.
Predsednik Evropske Komisije istakao ECDL
José Manuel Barroso
Jose Manuel Barroso sa jubilarnim ECDL indeksom
ECDL poruka:
Neelie Kroes - Potpredsednik Evropske Komisije i Predsednik Digitalne Agende Evrope

neelie kroesSaznajte više o tome kako ECDL može povećati vašu produktivnost, a smanjiti troškove.

JISA - ECDL National Licensee for Serbia and Montenegro,
11000 Belgrade,
Zmaj Jovina st. 4
Tel: +381 11 2620374, 2632996
Fax: +381 11 2626576
E-mail: office@ecdl.rs

European Computer Driving Licence, ECDL, International Computer Driving Licence, ICDL, and related logos are all registered Trademarks of ECDL Foundation. ICDL Foundation is a registered business name of ECDL Foundation.