mapa_srbije ECDL Crna Gora

USPEŠNO ODRŽANA REGIONALNA ECDL KONFERENCIJA I SEMINAR ZA ECDL ONLINE ISPITIVAČE,

U SVEČANOJ SALI PRIVREDNE KOMORE SRBIJE NA TERAZIJAMA

Uvodnim izlaganjem predstavnici Evropskih institucija i inicijativa, kao i predsednici informatičkih asocijacija iz Irske, Danske, Austrije, Italije, Slovenije, Hrvatske, BIH, Crne Gore i Makedonije prezentirali su okvire Evropskih kompetencija u IKT obrazovanju (DIGCOMP) i njihovu potpunu usklađenost sa ECDL (European Computer Driving Licence) standardima.

ECDL regionalna konferencija

Na konferenciji se moglo uočiti da su sve vlade članica Evropske Unije pa i exYugoslovenskih zemalja uvrstile ECDL u svoje strategije kao jedinstveno i opšte merilo dostignutog nivoa informatičkih kvalifikacija državnih administrativnih službenika kao i nastavnika u školama.

ECDL regionalna konferencija

Ispred Srbije, prezentirani su najnoviji rezultati ostvareni u Ministarstvu rada – Nacionalnoj službi zapošljavanja po IPA projektu donacije ECDL za nezaposlene, Ministarstvu finansija – Uprava za trezor, Izvršnom veću Vojvodine kao i Gradskoj upravi Novog Sada gde je 100% zaposlenih završilo uspešno sertifikaciju informatičkih kompetencija po Evropskim merilima.

ECDL regionalna konferencija

Po završetku izlaganja inostranih i domaćih gostiju konferencije, Đorđe Dukić, predsednik JISA – Informatičkog saveza Srbije i predstavnik naše zemlje u Evropskom savetu za informatiku, obratio se prisutnima sa pozivom da ne čekaju inostrane donacije već da u okvirima svojih mogućnosti odmah i samostalno započnu rad na primeni internacionalnih standarda obuke kako bi svi što spremnije dočekali Evropske integracije i sugestije EUPAN–administrativne mreže Evropske Unije i DIGCOMP – EU okvira digitalnih kompetencija. U tu svrhu odobrio je prisutnima 1000 besplatnih ECDL online polaganja, kao i besplatnu obuku ECDL online ispitivača svim zainteresovanim kandidatima. Ovaj poziv iskoristilo je više od 90 prisutnih škola i 30 prisutnih opština iz svih krajeva Srbije koji su potom prisustvovali seminaru i dobili odgovarajuće ECDL sertifikate.

OnLine ECDL Obuka
-20eur po modulu / 2460din
-80eur za ECDL Start/9840din
-120eur za ECDL Core/14760din
ECDL Profil indeks
45eur
ECDL Profil indeks Base (Start) 30eur
ECDL Profil indeks Standard (Core) 37eur
Polaganje po modulu 10 do 13,5 eur
ECDL Advanced Index 20eur
Polaganje Advanced 20eur
Ukoliko uočite odstupanja, molimo da nas obavestite.
U cene nije uračunat PDV.
Predsednik Evropske Komisije istakao ECDL
José Manuel Barroso
Jose Manuel Barroso sa jubilarnim ECDL indeksom
ECDL poruka:
Neelie Kroes - Potpredsednik Evropske Komisije i Predsednik Digitalne Agende Evrope

neelie kroesSaznajte više o tome kako ECDL može povećati vašu produktivnost, a smanjiti troškove.

JISA - ECDL National Licensee for Serbia and Montenegro,
11000 Belgrade,
Zmaj Jovina st. 4
Tel: +381 11 2620374, 2632996
Fax: +381 11 2626576
E-mail: office@ecdl.rs

European Computer Driving Licence, ECDL, International Computer Driving Licence, ICDL, and related logos are all registered Trademarks of ECDL Foundation. ICDL Foundation is a registered business name of ECDL Foundation.